Rodzaje okien dachowych

Видове покривни прозорци

Прозорци на средна ос

 

Okna obrotowe

Стандартна конструкция на прозорци с обков позициониран в средата на касата. Дръжка с две степени на микро-вентилация, разположена в долната част на крилото, осигурява лесно обслужванe. Крилото се завърта на 180° и се фиксира в стабилно положение за лесно почистване или опериране с външни сенници.

Okna obrotowe

Прозорци с висока ос

 

 Okno o podwyższonej osi obrotu

Прозорци с висока ос на отваряне, при които оста на въртене на крилото е изнесена над средата на прозореца. Благодарение на това човек с висок ръст може да стои изправен под отворения прозорец. Долната част на крилото играе ролята на прозорец с горна ос, а връхната част осигурява допълнително осветление. Иновативния патентован обков с вграден механизъм с обтягане гарантира стабилност на крилото при отваряне до 45˚ във всяко едно произволно избрано положение. Тези прозорци, единствени на пазара, отговарят на изискванията на DIN 5034-1 (свързано с осветлението на помещенията). Когато се монтират на покриви с наклон от 39° до 43°, долният край на прозореца може да бъде на височина от пода до 95 см, а горният край на височина над 220 см.

Okno o podwyższonej osi obrotu

Прозорци с висока ос с долното неотворяемо крило

Okno o podwyższonej osi obrotu z naświetlem dolnym

Прозорци FDY-V с напречна долна греда имат две крила: горно с висока ос и долно неотваряемо с безопасен стъклопакет с ламинирано вътрешно стъкло.  Горното крило с висока ос на отваряне, при които оста на въртене е изнесена над средата. Долното крило с ламинирано стъкло не отваряемо.  Този прозорец елиминира необходимостта от вертикални комбинации, предлага много добро осветление, вентилация и широка гледка навън. Тези прозорци, единствени на пазара, отговарят на изискванията на DIN 5034-1 (свързано с осветлението на помещенията). Когато се монтират на покриви с наклон от 39° до 43°, долният край на прозореца може да бъде на височина от пода до 95 см, а горният край на височина над 220 см.

Okno o podwyższonej osi obrotu z naświetlem dolnym

Прозорци с двойна ос

Okna uchylno-obrotowe

Покривен прозорец с две отделни независими функции на отваряне: на средна и на горна ос.
Разделените функции на отваряне осигуряват стабилност и повишават безопасността на използване.

  • функцията за отваряне
    на крилото на горна ос от 0 до 35° улеснява свободния достъп към отворения прозорец, което увеличава използваемата площ
    и осигурява неограничена гледка навън
  • функцията за отваряня на средна ос позволява на крилото да се завърти на 180° и се фиксира за почистване на външното стъкло или опериране с външен сенник.

Okna uchylno-obrotowe

Прозорец-Балкон

Okno balkonowe

Иновативен двукрил прозорец, който при отваряне се превръща в покривен балкон. Горното крило се отваря на горна ос, а долното се плъзга навън със странични парапети. При отваряне на горното крило патентована помощна система на обкова осигурява задържането му в произволен ъгъл от 0° до 45°.

При затваряне на долното крило, страничните парапети се
прибират в касата и не стърчат над покривната повърхност, по този начин не събират прах и не развалят естетиката на покрива. Дръжката с дву-точково заключване, разположена в долната част на горното крило, осигурява лесно обслужванe.

Okno balkonowe

Колянови прозорци

Okna kolankowe

Прозорци предназначени за монтаж на вертикална стена, непосредствено под покривния прозорец. Осигурява повече естествена светлина и добра панорамна гледка.  Колянови прозорци могат да бъдат с вертикално и странично отваряне, с вертикално отваряне, неотваряем.

 

Okna kolankowe

Прозорец за изход със странично отваряне

Okno wyłazowe termoizolacyjne

Прозорец със странично отваряне съчетава предимствата на покривен прозорец и изход за покрив. Като прозорец осигурява добро осветление и проветрение. Като изход - лесен и безопасен достъп до покрива. 

Okno wyłazowe termoizolacyjne