Flat roof windows type C and type F

Прозорци тип C, F и G за плосък покрив

Сградите с плоски покриви са архитектурно интересни, модерни и за мнозина са сериозна алтернатива на традиционния скатен покрив. Ползите от естественото осветление на сгради са безспорни, но в сгради с плоски покриви не винаги е възможно да се инсталират допълнителни вертикални прозорци. За да бъде комфортна, жилищната площ трябва да има източник на естествена светлина. Идеалното решение за предоставяне на светлина е инсталиране на специално разработени прозорци за плоски покриви

Прозорците за плосък покрив са проектирани и произведени от висококачествени материали, използвайки иновативни решения, с голямо внимание към естетиката. Много добри параметри на топлоизолация, голямо количество естествена светлина, възможност за вентилация, лесна експлоатация на прозорци и широка гама от аксесоари правят че тези продукти осигуряват пълен комфорт при използване на помещения под плосък покрив.

 

Характеристики на прозорците тип C, F и G за плосък покрив  - FAKRO

ТИП F с иновативен стъклопакет

Характеристики на прозорците тип C, F и G за плосък покрив  - FAKRO

ТИП C със стъклопакет и купол

Характеристики на прозорците тип C, F и G за плосък покрив  - FAKRO

ТИП G със стъклен сегмент

 

Прозорците за плосък покрив се произвеждат в следнитe варианти:

DEF - електрически

DMF - ръчен

DXF - неотваряем

DEC - електрически

DMC - ръчен

DXC - неотваряем

DEG - електрически

DMG - ръчен

DXG - неотваряем

 

Основни предимства на прозорците за плосък покрив

Energy-efficient design

Висока енергийна ефективност

Уникалният дизайн на покривните прозорци за плосък покрив осигурява отлични топлоизолационни параметри. Прозорците се предлагат с еднокамерни, двукамерни и трикамерни стъклопакети. Освен това прозорци за плосък покрив тип С допълнително оснастени с купол.

Прозорецът за плосък покрив тип F e оборудван с пасивен, трикамерен стъклопакет DU8. Коефициентът на топлопреминаване на целия прозорец е U=0.64 W/m2K съгласно EN 14351-1

Прозорецът за плосък покрив тип C e оборудван с пасивен, трикамерен стъклопакет U8 (VSG) и купол. Коефициентът на топлопреминаване на прозорец е U=0.55 W/m2K съгласно N 1873 (за размер 120х120 см). Това е отличен показател за целия прозорец: каса и крило с купол.

Прозорците за плосък покрив с трикамерни стъклопакети са подходящи за нискоенергийни и пасивни къщи.

 

High safety

Устойчивост срещу взлом​

Прозорците за плосък покрив​ DMF DU6 Secure, DXF DU6 Secure, DMC P4 Secure и DXC P4 Secure отговарят на европейския клас 2 срещу взлом RC 2 N съгласно EN 1627. В допълнение, прозорци за плосък покрив се характеризират с най-високия клас на устойчивост на удар SB1200 съгласно EN 1873. Използването на тези прозорци значително увеличава сигурността и нивото на усточивост срещу взлом в сградата.

 

Ample natural light

Повече естествена светлина

Прозорците за плосък покрив се грижат за добро осветление на пространството под плоския покрив. Чрез новаторската конструкция на профилите на касата и крилото притежават с до 16% по-голяма площ на остъкляване по отношение на конкурентни решения. Това осигурява повече естествена светлина и дава възможност за по-добро осветяване на интериора.

 

Non-standard sizes

Специални размери

В допълнение към стандартните размери, прозорци от тип F се предлагат в размери по поръчка в диапазон от 60х60 - 120x220 cm. Това дава възможност за подмяна на съществуващи капандури или плоски покривни прозорци, които трябва да бъдат адаптирани към нарастващите енергийни изисквания.

 

Accessories and control

Аксесоари и управление

Конструкциятa на прозорцитe позволява оборудването им с вътрешни и външни аксесоари. Сенници предпазват интериора срещу прекомерно нагряване в слънчеви дни докато вътрешни щори осигуряват добра защита от слънчевата светлина и внасят декоративен акцент.

Електрическите прозорци за плосък покрив се управляват с помощта на дистанционно управление в безжична система Z-Wave. Моторът е вграден в крилото, което го предпазва от вредното въздействие на конденз и неблагоприятни атмосферни условия като. Това значително увеличава трайността на устройството. Прозорец е снабден със сензор за дъжд, който автоматично затваря отворения прозорец щом завали.

 

Конструкция на прозорци

  • Касата е изработена от многокамерни PVC профили.

  • От вътрешната страна, касата е в бяло (RAL 9010).

  • Профилите са изработени от устойчив на киселини и неабсорбиращ влагата материал, следователно прозорецът може да бъде използван във всяка стая.

  • Профилите са изпълнени с топлоизолация, което прави прозорците особено енергийно ефективни.

  • Допълнителните бленди, които притискат хидроизолационния материал към касата, улесняват връзката на прозореца за плосък покрив към покривното покритие.

Flat roof windows type C and type F

 

Моторът на електрически управляемия прозорец за плосък покрив е вграден в крилото, което го предпазва от вредното въздействие на конденз и неблагоприятни атмосферни условия като дъжд и сняг. Това значително увеличава трайността на устройството.

Flat roof windows type C and type F

 

Електрически управляемият прозорец за плосък покрив е снабден със сензор за дъжд, който автоматично затваря отворения прозорец щом завали.

Flat roof windows type C and type F

 

Стъклопакети за прозорци D_F

 
Стъклопакети за прозорци D_F Стъклопакети за прозорци D_F Стъклопакети за прозорци D_F
DU6 DU6 Secure DU8

Конструкция на стъклопакет:
6H - Tg18Ar - 4HT - Tg18Ar - 44.2T

Конструкция на стъклопакет:
6H - Tg18Ar - 4HT - Tg18Ar - 44.4T

Конструкция на стъклопакет:
6H - Tg10Kr - 4HT- Tg12Kr - 4HT -
Tg12Kr - 33.2T
Конструкция на стъклопакет за размери:
100x150, 120x120, 140x140, 120x220:
6H - Tg16Ar - 4HT - Tg18Ar - 55.2T
Конструкция на стъклопакет за размери:
100x150, 120x120, 140x140, 120x220:
6H - Tg16Ar - 4HT - Tg18Ar - 55.4T
Конструкция на стъклопакет за размери:
60x90, 100x150 i 120x220
6H - Tg10Kr - 4HT- Tg10Kr - 4HT -
Tg12Kr - 44.2T

Стъклопакети за прозорци D_C

Стъклопакети за прозорци D_C Стъклопакети за прозорци D_C Стъклопакети за прозорци D_C Стъклопакети за прозорци D_C
P2 P4 U6 U8 (VSG)

Конструкция на стъклопакет:
4H - Tg14Ar - 33.2T
 

Конструкция на стъклопакет:
4H - Tg14Ar - 33.4T
 

Конструкция на стъклопакет:
6H - Tg18Ar - 4HT - Tg18Ar - 33.2T
 


        Конструкция на         стъклопакет:
4H- Tg10Kr - 4HT - Tg12Kr - 4HT -Tg12Kr - 33.2T