Хидроизолационни обшивки

Функция на хидроизолационни обшивки

 

Хидроизолационните обшивки са ключова част за правилния монтаж на покривните прозорци. Прецизно конструираните системни елементи на обшивката осигуряват трайно, плътно и надеждно свързване на покривния прозорец с покривния материал. Целта на обшивката е да осигури добро оттичане на водата покрай прозореца и да предпази от вятър и проникване на сняг.

Всички обшивки стандартно се изпълняват от алуминиева ламарина с прахово полиестерно покритие. Стандартният цвят е сивокафяв, наподобяващ RAL 7022, който хармонира с повечето покривни покрития.


Видове обшивки:

Предвид разнообразието на покривни покрития, обшивки за прозорци FAKRO са разделени на групи в зависимост от вида на покривния материал и приложението. Стандартни обшивки осигуряват връзка между Вашия прозорец и най-популярните видове покривни покрития: плоски - обшивки ES, релефни покрития с височина на профил до 45 мм - обшивки EZ и за релефни покрития с височина на профил до 90 мм - обшивки EH.
FAKRO прилага при своите прозорци уникална универсална система за монтаж. Тя  позволява покривните прозорци да се монтират на три различни нива:

N (+3 cm), V (0) и J (– 3 cm).

В тази връзка стандартни обшивки са разделени съответно. Третата буква в маркировката на обшивка означава дълбочината, на която покривен прозорец може да се монтира.
Например, обшивка със символа EZV-А означава:
E – хидроизолационна обшивка,
Z – вид покривния материал ,
V – ниво за монтаж,
А - престилка от алуминий.